Vad är SUP

SUP - Stand Up Paddle board - är en vattenbrädsport där man står upp på brädan och paddlar med en enbladig paddel. Sporten är till för alla, ung som gammal eller stor som liten.
Att paddla SUP ger bra träning för hela kroppen, dels då man jobbar med balansen samtidigt som du använder bland annat benen, ryggen, bålen och armarna för att paddla dig framåt. Det mest populära i Blekinge är att paddla i plattvatten, vilket oftast innebär i åar, lugnt vatten i skärgården eller insjöar. Självklart finns det även SUP-brädor lämpade för att paddla i mer öppet hav, i vågor eller forsande floder. Att utöva yoga på SUP-bräda är ytterligare ett fantastiskt exempel på vad dessa brädor kan användas till.

Introduktionskurs SUP

Denna nybörjarkurs i stand-up paddling är till för dig som på ett roligt och effektivt sätt snabbt vill komma igång med din paddling. 

Kursen är på 1,5-2 timmar beroende på antal deltagare. Först går vi igenom teori och utrustningen på land innan vi bege oss ut på vattnet för de praktiska övningarna. Vi utgår från östra piren i Ronneby hamn och paddlingen sker i Angelskogsviken på lugnt vatten.


Kursstart: Enligt överenskommelse mellan april/maj till september/oktober, beroende på vattentemperatur.

Innehåll introduktionskurs SUP                                                                  Pris: 500kr

  • Teori & riskbedömning
  • Säkerhet & utrustningen
  • SUP i Blekinge, regler & möjligheter
  • Teknikträning på vattnet